София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Проф. Балтов: Готови сме да работим интензивно, но хората за ваксинация не се явяват

Молба на здравните специалисти е да се включи четвърта фаза във ваксинационния план
пропускане
9 чЗдраве 903 Ивана Иванова

В "Пирогов" бяхме включени с два пункта за ваксиниране. Ние сме направили и няколко подпункта, в момента имаме пет пункта, които ваксинират и възможност за два мобилни екипа. Това, което направи много лошо впечатление още когато се отвориха пунктовете е, че при заявените списъци, които идват от РЗИ, реално се явяват 50 души при заявени 180. Този проблем веднага рефлектира върху хората, които идват да се ваксинират. Ние правим заявка да ваксинираме 500 човека, а реално идват 30%. Това коментира шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

"Това е проблем за мотивацията и темпа на ваксинация. Нашата молба беше към проф. Красимир Гигов дали не може да се включат и хората от четвърта фаза. Виждаме, че има много хора, които искат да се ваксинират, но чакат да минат втора и трета фаза. Ние сме готови да работим интензивно, включително събота и неделя. Проблемът е, когато не се явят хората, които трябва да бъдат ваксинирани", допълни той.

"Има проблем, който наблюдаваме с хора, които са записани и не идват. Този проблем е решим. От днес до деня, в който ще бъде ваксиниран и последният български гражданин, мой приоритет ще бъде ваксинирането на всеки гражданин. Ако ние говорихме в края на миналата година, че 2021 г. е годината на надеждата, и ваксината е тази надежда, то е много просто - нека не я зачеркваме. Само ваксината може да ни върне спокойствието и свободата, които ни отне тази пандемия. Ако ние продължаваме да отстъпваме от медицинското, няма да ни чакат добри дни", емоционално обясни проф. Ангелов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!