София 27 °C София 27°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 28 °C Пловдив 28°C - ясно небе Варна 30 °C Варна 30°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - ясно небе

Проф. Балтов: Пикът ще е на 10 април, постепенно се запълват леглата в "Пирогов"

"Какво да направим, като хората не спазват мерките, а вирусът се видоизмени"
4 месецаЕвроком 25

Постепенно се запълват леглата. В "Пирогов" имаме 390 хоспитализирани пациенти с коронавирус, от които 10 деца. Имаме и 40 интубирани. Това разкри пред Нова телевизия директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Той уточни, че се прави преглед на всеки един човек, отишъл в "Пирогов", но ако се установи, че пациентът има нужда от легло с кислород, е възможно да го изпратят в друга болница, тъй като се запълват леглата, даващи възможност за кислородна терапия. "Болница "Пирогов" не е дядовата ръкавичка", категоричен е директорът на лечебното заведение.

"Има болници, които все още имат лечебни легла, но и те се запълват", предупреди проф. Балтов. Според него в момента всеки, който се нуждае от болнична помощ в София, ще я получи", уточни той.

Според мен трябва да бъдат затворени временно, поне за две седмици, детските градини. Всички ученици също трябва да преминат онлайн. И разбира се, не можем да затворим децата, а да оставим отворени фитнесите и ресторантите. Трябва всички да сме солидарни поне за две седмици", каза още директорът на "Пирогов".

"Какво да направим, като хората не спазват мерките, а вирусът се видоизмени. От 46 души в болницата, които са хоспитализирали, само 2 не са с британския щам", заяви Асен Балтов на въпрос за първо се разхлабиха мерките, а сега се затягат.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!