София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Проф. Кантарджиев: Не знам как Стойчо Кацаров ще обясни пред ЕК удължаването на сертификатите

“Оценявам го като паническа мярка на хора, които не са свършили своята работа през лятото"
2 мОбщество 3419

Не знам как Стойчо Кацаров ще обясни пред ЕК удължаването на сертификатите. Това заяви пред в. Монитор проф. Тодор Кантарджиев. 

“Злокобен характер придобиха нещата напоследък с прехвърлянето на отговорност. Трябва да се знае, че министърът на здравеопазването е човекът, който може да променя кратките характеристики на някои лекарства, в това число и ваксини. Не знам това доколко ще е полезно за България, но гарантирам, че няма да е възприето от регулаторните органи в ЕС и Центъра по контрол на заболяванията в Стокхолм.”, посочи той.

Според него удължаването на COVID сертификата от 6 на 12 месеца води то риск от епидемично разпространение.

“Оценявам го като паническа мярка на хора, които не са свършили своята работа през лятото, когато можеше повечето българи да бъдат ваксинирани. Гузни усмивки „ами не искат да се ваксинират“ като специалист и българин не ме удовлетворяват.”, допълни той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!