София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Проф. Велислав Минеков: Грешките, които настъпиха по време на 45-ото НС, ще бъдат изяснени

Коментар на служебния министър на културата
31 мПолитика 230

Министър Велислав Минеков, представи приоритетите си на брифинг в Министерство на културата. Там той намекна, че е възможно да излязат наяве големи финансови нарушения. Министърът заяви,че ще инициира промени в някои закони, свързани с културата.

Според него бюджетът на министерството е "ужасяваща трагедия". До момента не се предвиждат рокади в министерството, защото според Минеков там работят хора с висок опит, които не иска да губи.

"Трябва да проверим състоянието на бюджета, трябва да проверим извършеното дотук, трябва да знаем с какво разполагаме и продължаваме със серия добри намерения", съобщи той. Минеков заяви,че грешките които настъпиха по време на 45-ото НС, ще бъдат изяснени.

"Основното е четирите инициативи групи, които създадох, за промени в тези закони, които са критикувани отдавна. Естествено, при липсата на парламент това няма да бъде реализирано, но аз се надявам, че всичко ще бъде така подготвено, че в деня, в който имаме Народно събрание, тези проекти за промените в законите да бъдат възприети незабавно от депутатите и да се извърши необходимото гласуване", заяви той.

Минеков уточни, че говори за Закона за културното наследство и добави, че ще обърне внимание и на движимото, и на недвижимото, което ще бъде охранявано от специална група, а също така и на Закона за филмовата индустрия и Закона за закрила и развитие. 

Минеков заговори и за свободата на медиите и собствеността им, като заяви, че има явления, които биха предизвикали поискването на оставката на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!