София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Прокуратурата проверява има ли купен вот в Мъглиж

Ще бъде образувано досъдебно производство, ако се съберат данни за престъпление
7 сПравосъдие 507 Златина Петкова

Районната прокуратура в Казанлък проверява два сигнала за изборни нарушения в Мъглиж, където в неделя се проведоха частични местни избори, съобщи за "Радио Стара Загора" прокурор Таня Димитрова. 

Димитрова обясни, че се провежда разпит на лица, които могат да дадат конкретни сведения. Тя допълни, че може да бъде образувано досъдебно производство, само ако има събрани данни за извършено престъпление. До утре се очаква резултатите от назначените проверки да станат известни. 

"В момента се прави точно тази предварителна проверка за нарушение на изборния процес. Това се проверява. Най-късно утре ще бъдат докладвани двете проверки и ще се вземе решение. Също и прокурорите, които са съответно наблюдаващи, взимат решенията в най-кратки срокове, така че наблюдаващият прокурор ще вземе своето решение за образуване ли е на досъдебно производство или за отказ за  образуване на досъдебно производство",  заяви Димитрова за "Хоризонт".

По-рано днес лидерът на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова заяви, че вотът в Мъглиж е контролиран чрез схема за  раздаване на предпазни маски:

„По наша информация, която не е потвърдена от надлежните органи, въпросният мъж е съпруг на общинска съветничка от ГЕРБ. Дали това е така? Нашият въпрос е към министъра на МВР. Частичните избори в Мъглиж показаха как ГЕРБ смята да използва пандемията за контролиране на вота“.

Според Манолова този резултат е доказателство за формиране на нова коалиция за парламентарния вот - между ГЕРБ и ДПС. Кандидатът на „Изправи се! Мутри вън!“ остана на второ място на изборите в Мъглиж, като кметското място спечели представителят на ГЕРБ.
Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!