София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Променят правилата за паркиране в София

"Зелена зона" ще работи и в събота от 10 до 18 часа
пропускане
8 чОбщество 574 Златина Петкова

Зоните за почасово платено паркиране в София -  "Синя" и "Зелена" няма да работят и днес, съобщиха от Центъра за градска мобилност. От 4 януари обаче се променят някои правила за паркиране в столицата.

"Зелена зона" ще работи и в събота от 10 до 18 часа. В съботните дни "Синя зона" също ще започва от 10 ч. и ще приключва в 18 ч. В понеделник започват да функционират и новите части на "Зелена зона" в кв. "Яворов" и кв. "Иван Вазов". От понеделник контрольори ще проверяват в градския транспорт за редовността на пътниците.

Жителите на квартал "Яворов" от години настояват кварталът им да стане "Зелена зона", от понеделник това вече ще е факт и десетките автомобили, които паркираха където намерят, автоматично ще изчезнат.

Освен нова схема за паркиране, улиците в квартала вече ще са еднопосочни. Знаците вече са поставени, новите колчета ще се монтират след Нова година, а маркировката ще се прави напролет. От Центъра за градска мобилност признават, че в момента нямат възможност да подобрят паркоместата и затова на много хора им се налага да паркират върху кал.