София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

ПРОТЕСТ НА ВМРО: Днес депутатите са напът да извършат едно национално предателство

Да няма ограничения в броя на секциите в Турция
10 мПолитика 501

Днес депутатите са напът да извършат едно национално предателство - да няма ограничения в броя на секциите в Турция, които ще дадат възможност на Ердоган да организира между 100 и 200 000 души да гласуват, което ще е пряка намеса в изборния процес у нас. Подобно нещо България не може да допусне. Това заяви представителят на ВМРО Юлиан Ангелов по време на протест, свикан от политическата група заради гласуването на изборните правила, които предстоят днес. 

„В петък в пълно съгласие представителите в 45-ото НС приеха отпадането на броя секции в страните извън ЕС, с което върнаха водещата роля на етническата партия ДПС и Ердоган в българския политически живот. Приеха на първо четене и напълно популисткото и опасно за демокрацията, за правото на личен избор и тайната на вота гласуване по пощата. Днес в НС в правната комисия „Демократите“, „Мутрите“ и хората на Слави тенденциозно отнеха правото на ВМРО да има свои представители в секционните комисии и РИК-овете. Право, което ни се полага като партия с двама представители в Европейския парламент. Това ние като част от 44-ото НС не си го позволихме спрямо ДБ, да речем. Защото за нас политиката е въпрос на чест, морал и честни правила на провеждане на изборите“, се казва в позицията на ВМРО.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!