София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Протести срещу зеления сертификат в Пловдив и Варна

Браншови организации ще настояват за това документът да отпадне
18 сОбщество 350 Николай Парашкевов

Варна и Пловдив излизат на протест срещу зеления сертификат по инициатива на Сдружението на заведенията под мотото "Това не е ПРОТЕСТ! Това е БУНТ! "

Браншовите организации ще настояват за това задължителният зелен сертификат да отпадне.

Те са недоволни, че е било пренебрегнато от Министерството на здравеопазването искането им сертификатите да важат за всички, а в списъка не е бил включен тестът за антитела за преболедували, подчерта Кръстина Миткова от Сдружението на заведенията в България - Пловдив.

"Вече сме на четвърта вълна. Има много хора, които са преболедували, имаме много случаи на собственици и на клиенти, които имат антитела от самата ваксина, която носи такива. Ние не можем да работим така. Лично мога да кажа за себе си, имам две молби за напускане от персонала си. Имам клиенти, които казаха, че няма да дойдат при тези условия, няма да стъпнат даже, редовни клиенти. Така че предполагам, че същото е и при колегите ми, де факто ще имаме разходи, наеми, ток, а няма да има клиенти, няма да имаме никаква реализация", заяви Миткова.

Очаква се в протеста в Пловдив да се включат собственици и персонал на магазини, молове, фитнес и други спортни зали, както и превозвачи.   

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!