София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

Протестиращи блокираха здравния министър в БНТ

Над час Костадин Ангелов остана затворен в сградата на обществената телевизия
пропускане

Протестиращи блокираха здравния министър в БНТ

Над час Костадин Ангелов остана затворен в сградата на обществената телевизия

8 чЕвроком 6489


Протестиращи блокираха за близо час здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. Малко преди 22:00 ч. вчера те напуснаха ул. "Московска" 33, където е сградата на общината, и се отправиха към БНТ, част от тях да се насочи към Орлов мост.

Към 22:30 ч. възникна напрежение пред държавната телевизия между протестиращи и полицаи, след като симпатизанти на движение БОЕЦ се опитаха да влязат в сградата на обществената телевизия, но не бяха допуснати от охраната. Напрежението беше породено от желанието на активисти от движение БОЕЦ да вземат участие в предаването по БНТ "Панорама".

Към 23:00 ч. обстановката постепенно се нормализира, и вече нямаше напрежение между протестиращи и полиция. Трите входа на БНТ обаче останаха блокирани, тъй като протестиращи очакваха здравния министър Ангелов, който взе участие в предаването "Панорама".

Междувременно проф. Ангелов остана блокиран в сградата на БНТ близо час след предаването докато полицаи успяха да изтласкат протестиращите, стоящи пред входа на БНТ, за да позволят на министъра да напусне.