София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Протестиращи пред Съдебната палата в подкрепа на "Възраждане"

Продължава делото за заличаването на партията
пропускане
4 чЕвроком 243

Продължава делото за заличаването на партия "Възраждане" в Софийски градски съд. На днешното заседание бяха разпитвани свидетели, като двама от тях обясниха, че са присъствали на учредяването, което се е провело в читалището в Плиска, заедно със свои роднини и приятели.

Според единия разказ в залата са присъствали между 400 и 500 души, като миналата година свидетелят е бил потърсен от ДАНС за разпит.

Според прокуратурата има нередности при провеждането на учредителното събрание, като тезата е, че част от записаните като учредители, не са присъствали. Тезата на защитата е, че върху учредители е оказван натиск, за да свидетелстват, че не са участвали в събранието.

Учредителното събрание на политическата партия е законно, ако на него присъстват най-малко 500 граждани с избирателни права. През 2014 година Софийския градски съд вписва в регистрите си партията.

По време на делото пред сградата на Съдебната палата се събраха протестиращи в подкрепа на Възраждане.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!