София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пътна полиция: 230 катастрофи по време на коледните празници

"Изключително натоварено е било движението на 23 декември. По-интензивно движение се очаква на 31 декември и 3 януари", информираха от полицията
3 чОбщество 242 Боян Марков

"230 пътнотранспортни произшествия са възникнали по време на четирите почивни дни около Коледа". Това стана ясно по време на брифинг на Пътна полиция.

"Изключително натоварено е било движението на 23 декември. По-интензивно движение се очаква на 31 декември и 3 януари", съобщи пред медиите представител на полицията.

"Не се забелязва трафик към момента, съобщи представител на полицията. Разчитаме на водачите да сигнализират на неадекватно шофиране на телефон 112, за да извеждаме от трафика такива хора. Следи се за употреба на алкохол и наркотици", посочи още представителят.

"По празниците най-драстични случаи са засечени на 25 декември, спипан е водач с над 3 промила алкохол. 230 катастрофи са станали за периода на празниците. 5671 тежки произшествия са настъпили от началото на годината, обяви представителят на полицията", информираха от Пътна полиция.