София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Путин изрази надежда за възстановяване отношенията с Украйна

Той изрази и надежда, че Киев няма да се крие зад „русофобските идея“

Путин изрази надежда за възстановяване отношенията с Украйна

Той изрази и надежда, че Киев няма да се крие зад „русофобските идея“

11 месецаПолитика 4 Боряна Райчева


Президентът Владимир Путин изрази надежда, че новото ръководство на Украйна се чувства свободно от ограниченията, които обвързват миналите украински власти, и, разчитайки на доверието на народа на страната, то ще успее да се придвижи по пътя на възстановяване на отношенията с Русия.
„Неизбежно е да възстановим отношенията си. Това не може да бъде така между части от едни и същи народ, или между два братски народа“, заяви Путин в интервю.
Според държавния глава бившето украинско ръководство "поставя в центъра на всичките си дейности преди всичко личния си успех, личната изгода и запазване на капитала си, спечелени за сметка на украинския народ и съхранени някъде в чужбина“.
„Но новото ръководство, надявам се, е лишено от такива ограничения и се чувства свободно, разчитайки на доверието на украинския народ към новоизбрания президент, ще може да действа решително за възстановяване на отношенията между Украйна и Русия и за решаване на вътрешните проблеми“, добави той.
Президентът изрази и надеждата, че Киев няма да се крие зад „русофобските измислици и идеи“, за да избегне решаването на проблемите в страната, предимно в икономиката и социалната сфера.
По-рано Путин обясни, че не поздравява колегата си Владимир Зеленски за изборната му победа, тъй като последният все още нарича Русия враг и агресор.