София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Путин: Русия никога няма да забрави черните страници от историята!

"Срещу цивилни съветски народ беше извършен геноцид"
2 мПолитика 382 Мирослав Митков

"Русия никога няма да забрави за черните страници на историята, включително тези, свързани с геноцида над съветското население по време на Втората световна война". Това обяви руският президент Владимир Путин на среща с лидерите на фракциите на Държавната дума, предава EA Daily.

„Разбира се, трябва да вървим напред, да мислим за бъдещето, да обединим усилията си с други народи, включително всички европейски народи, независимо от каквито и да било трудности и настоящата ситуация, а миналото не трябва да ни дърпа назад“, каза руският лидер. Но има неща, които няма да бъдат забравени в Русия. Една от тези черни страници според Путин е геноцида срещу цивилното население на Съветския съюз по време на Втората световна война.

„Сега обръщаме внимание на престъпленията, извършени срещу цивилното население. Това е геноцид, това е абсолютно очевидно нещо”, каза президентът на Руската федерация. Путин подчерта, че това позволява „да гледаме с отворени очи на съвременните събития и да изграждаме“ политиката на Руската федерация, така че „нищо подобно никога повече да не се случва в бъдеще“. В Русия винаги са пазили и ще пазят паметта за Победата. „Това не е само спомен, който сме наследили незнайно откъде и неизвестно от кой изработена и постигната победа. Постигнали са я нашите баби и дядовци. Те ни осигуриха бъдеще с кръвта си“, каза още Владимир Путин.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!