София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Радан Кънев: България ще се определи от вота в неделя, а не от доклада на САЩ (ВИДЕО)

Евродепутатът коментира доклада на Държавния департамент на САЩ
32 сПолитика 426

Българските граждани знаят всичко, което се случва в страната. Правителството обаче се надяваше, че няма да се чуе от авторитетни международни партньори истината. Тя се чува и те влизат в една кръгова отбрана. Виждам днес цял ден, че политици на високи позиции до тролове в социалните мрежи започнаха, както беше резолюцията на Европейския парламент, така и сега с доклада на Държавния департамент на САЩ за България, да изграждат образа на западния враг, който иска да прокара джендър идеология, който иска да ни принуди да признаем македонско малцинство. Това коментира евродепутата Радан Кънев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Отвъд тази лъжлива пропаганда трябва да видим какво пише в съответния доклад. Както в резолюцията на Европейския парламент, така и в доклада, не пише нищо за македонското малцинство. Пише, че България има системен проблем със съдебните решения по случая с ОМО "Илинден". Това е проблем на държавата и на българската защита в Страсбург. Има и втори проблем - системен и траен проблем на българската дипломация, която не може да обясни българо-македонските решения на партньорите си", коментира Кънев.

"Имахме много тежка борба в европейския парламент да не се допусне резолюцията по присъединителния процес на Северна Македония в Европейския съюз да не се превърне в антибългарска резолюция. Нашият премиер, нашето външно министерство не могат да обяснят българската позиция и не могат да обяснят целите, каза още той.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!