София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Радев ще участва в срещата на Европейския съвет, обсъждат и отношенията с Русия

Ще обсъдят и отношенията между ЕС и Обединеното кралство
58 сПолитика 697 Ивана Иванова

Държавният глава Румен Радев ще представлява България на срещата на върха на Европейския съвет, която ще се проведе на 24 и 25 май в Брюксел. В рамките на форума президентът ще проведе работни срещи със свои колеги. 

Лидерите от ЕС ще проведат стратегически дебат относно Русия, ще обсъдят и отношенията между ЕС и Обединеното кралство след влизането в сила на 1 май 2021 г. на Споразумението за търговия и сътрудничество между ЕС и Обединеното кралство.

Те ще обсъдят борбата на ЕС с изменението на климата. През декември 2019 г. Европейският съвет одобри целта за постигане на неутрален по отношение на климата ЕС до 2050 г. Една година по-късно Европейският съвет постигна съгласие за обвързваща цел на ЕС за нетно намаление на равнището на Съюза с най-малко 55% до 2030 г. в сравнение с 1990 г. В съответствие със заключенията от декември 2020 г. лидерите ще се стремят да предоставят допълнителни насоки на Комисията за предстоящите ѝ предложения.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!