София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Радостин Василев представи отчет на средствата, които ММС е предоставило на спортните федерации

„Силата е в истината“, каза той
2 мПолитика 392 Христина Владимирова

„Във връзка с Деня на спорта в България искам да ви споделя нещо много любопитно“, написа в страницата си във „Фейсбук“ министърът на младежта и спорта Радостин Василев. 

„Това са средствата, които ММС към момента е предоставило на спортните федерации“, каза той. 

По Програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. с направление Олимпийска подготовка (ОП) и направление Развитие на спорт за високи постижения (РСВП) ключовите факти са, че всички средства за възнаграждения на спортисти и треньори са финансирани на 100%, спрямо максимално допустимите по програмата и определени по експертна оценка, а общата удовлетвореност от финансирането на федерациите спрямо исканите и допустими средства по програмата е 74%. Над 80% от федерациите ще получат повече средства спрямо предходната година, посочи още Василев. 

По Програмата за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на Република България към днешна дата са одобрени за финансиране 20 домакинства, като експертната комисия продължава своята дейност по разглеждането на проектни предложения. Сумите предоставени на федерациите за домакинства ще се завишат, съобщи министърът на спорта.

„Силата е в истината“, каза още Радостин Василев. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!