София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Рашков за Стефан Банков: Предупредиха ме, че трябва да внимавам при контакт с него (ВИДЕО)

Шефът на "Вътрешна сигурност"се оплака от натиск от министъра на вътрешните работи
24 мПолитика 4965

Директорът на "Вътрешна сигурност" Стефан Банков е отстранен. По неговите думи - това се случва след натиск от министър Бойко Рашков.

“Аз го отдавам на безпрецедентния натиск и терор, който се осъществява над всички полицейски служители и, респективно, и на мен. Терорът се изразява в това, че министър Рашков лично на мен, а доколкото знам и на другите директори, ни заявява, че не желае да работи с нас, да напускаме веднага, ако не напускаме - ще си имаме проблеми”, каза Банков пред медиите в четвъртък.

Със заповед на служебния вътрешен министър Бойко Рашков започва дисциплинарно производство срещу бившия шеф на "Вътрешна сигурност" в МВР Стефчо Банков. Той беше преназначен като директор в звеното за подпомагане на министъра.

Бойко Рашков коментира в ефира на "ЕвроДикоФ". "Това изказване, което чета сега тук за мен е доста изненадващо. Аз съм провеждал разговори с него единствено в присъствието на моите заместник-министри и началника на кабинета. Предупредиха ме, че с него трябва да се внимава когато се контактува. Това е резултат от това, което ме предупредиха моите колеги", допълни Рашков.

"Стефан Банков отишъл в болницата, защото се почувствал зле и изведнъж там се появяват медии, пред които той прави тези изявление. Той е в болничен 5 дни, сега ми представиха неговия болничен лист. Категорично ще ви кажа, че подобен разговор да бъде арестуван човек като Йордан Рогачев (доскоро директор на ОДМВР Пловдив), докато той е в болница, не е имало. Ние не сме имали никакви намерения да го местим от болници в арести. Разговорът, който сме водили за Рогачев е бил с друга насоченост, но не е удобно да го кажа" , каза още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!