София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Разследването в РСМ: Не може да се назове една конкретна версия за трагедията

Проведе се съвместен брифинг с български и македонски прокурори
26 сОбщество 422

Заместник окръжният прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов и следователят от Националната следствена служба Младен Петров получиха от главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески материалите, свързани с разследването и идентификацията на жертвите на тежката автобусна катастрофа на АМ "Струма".

"Координацията между съдебните власти беше на изключително ниво. Смея да твърдя, че от деня и часа, когато стана тази катастрофа до настоящия момент никой не е спирал да работи и ще продължим в същата активност и се надявам в най-кратки срокове и след изготвянето на ДНК анализите труповете на загиналите ще бъдат незабавно върнати. Двама съдебни медици от Северна Македония ще пристигнат в България. Надявам се в рамките на другата седмица съдебните медици да свършат своята работа и хората да могат да бъдат погребани", каза заместник окръжният прокурор от прокуратурата в Перник Бисер Михайлов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!