София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Реорганизацията на ,,Патриарха'': Отново протести пред Столичната община

На бул. „Патриарх Евтимий“ ще има протести всеки четвъртък от 19 ч. до разрешаване на случая

36 сОбщество 215 Марияна Стойчева

Въпреки, че изминаха повече от две седмици след решението на съда и писмо на СДВР до Столичната община, относно въведената реорганизация на движение и паркиране по бул. "Патриарх Евтимий", "Фритьоф Нансен" и "Витоша" и "Скобелев", хората, които протестираха многократно, са леко обнадеждени.

"Има някаква чуваемост от Столичната община и ще намерим решение, което няма да е временно'', коментира пред БНР Венцислав Банчев, един от първоизточниците на протеста против първоначалната реорганизация на движението на бул. Витоша.

,,Имахме разговори, продължаваме да оказваме натиск. Вече на голи обещания не вярваме. От утре подновяваме протестите, включително и пред Столичната община."

По думите на Банчев, възмутените и протестиращите искат да се стигне до подписан документ, с който движението във въпросния участък ще се върне във вид, който ще удовлетворява както живущите, така и всички участници в трафика.

"Разбираме, че градът се променя, че има своите нужди. В защитата интересите на участниците в движението надяваме се да стигнем до златната среда. Трябват спешни действия от всички, за да не се стигне до непростим инцидент."

Протестиращи ще има още сутринта пред Столичната община, включително и от фондация "Ангели на пътя".

На бул. „Патриарх Евтимий“ ще има протести всеки четвъртък от 19 ч. до разрешаване на случая.