София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

РИА: Франция се страхува от руски шпиони по къси панталони

15-годишен руснак не беше допуснат до музей за ядрени изследвания във Франция
2 мВойна 391 Ивана Иванова

В републиката на всички свободи и най-добрите за пореден път полудяха. И то публично, пред цялата прогресивна общественост – същата, която се застъпва за „правата на човека“ и прочие „равенство и братство“, пише РИА Новости.

Факт е, че на 15-годишно момче, студент в държавен колеж, отличник, любител на математиката и други природни науки, не беше позволено да посети един от центровете за ядрени изследвания. Единственият в класа. Причината е, че тийнейджърът има руско гражданство. Във всеки случай това е мотивът, който дава регионалната преса.

Същата тази преса публикува статия под заглавие „Конфликтът в Украйна“, въпреки че от текста на кореспонденцията има пряка (и непряка, трябва да се каже) връзка между геополитическата криза на европейския континент и забраната за участие в обща екскурзия на осмокласник, както и да го смятате за това Срам не може да се види.
 
Може би си струва да добавим, колкото и горчиво да звучи, че всичко се случи само защото момчето е руснак.
Русофобия, облечена в дрехи, които охотно обличат привържениците на „прогреса и демокрацията“, до този инцидент изглеждаше жалък заради тъпоглавия си патос.
 
Когато ситуацията влезе в етапа на параноя и страх от "шпиони в къси панталони", можете само да се смеете силно и сочно над нея.

А на руснака, който е блестящ в училищната програма, трябва да се пожелае успех. И за да не му се налага повече да обръща внимание на идиоти, които са пропуснали да вземат прословутия халоперидол.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!