София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Роналдо проговори след Световното: Борих се, но най-амбициозната ми мечта приключи

Благодаря ти, Португалия, написа мегазвездата в "Туитър"

2 годиниСпортни 2 Николай Парашкевов

Кристиано Роналдо наруши мълчанието си след отпадането на Португалия от Мароко (0:1) вчера на Мондиала в Катар.

Мегазвездата на Португалия и световния футбол написа в профилите си в социалната мрежа: “Да спечеля Световно първенство за Португалия беше най-голямата и амбициозна мечта в кариерата ми. За щастие спечелих много титли от международно измерение, включително и с Португалия, но поставянето на името на страната ни на най-високото стъпало в света беше най-голямата ми мечта.

Борих се за това. Борих се здраво за тази мечта. В 5-те си появявания, в които вкарвах на световните първенства за над 16 години, винаги на страната на великите играчи и подкрепян от милиони португалци, дадох всичко от себе си. Оставих всичко на терена. Никога не обръщах лице от борбата и никога не се отказах от тази мечта.

За съжаление вчера мечтата свърши. Не си струва да реагираш на жегата. Просто искам всички да знаете, че много е казано, много е написано, много е спекулирано, но моята отдаденост към Португалия не се е променила нито за миг. Винаги съм се борил за целта на всички и никога не бих обърнал гръб на колегите и страната си”.

Няма какво повече да се каже засега. Благодаря ти, Португалия. Благодаря ти, Катар. Мечтата беше хубава, докато продължи... Сега се надяваме, че времето ще бъде добър съветник и ще позволи всеки сам да си направи изводите”, завършва Кристиано Роналдо.