София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Румен Петков: АБВ ще се явяват сами на изборите, не участваме в лъженето на Манолова и “Отровното трио”

Лидерът на формацията добави, че преговорите с БСП са били неуспешни, но не по вина на АБВ
8 сПолитика 937 Златина Петкова

“АБВ ще се явяват сами на изборите, няма да участват в платформата на Мая Манолова и т.нар. “Отровно трио”, заяви в интервю пред БНР лидерът ан АБВ Румен Петков.

Петков стигна още по-далеч, като добави, че партията му няма да участва в лъженето на коалицята на Манжолова и  “Отровното трио”. Като пример в тази посока той спомена това, че новото обединение не е взело отношение по впърса с прекратеното от прокуратурата разследване за шкафчето на Борисов.

Бившият вътрешен министър  разкри, че преди шест месеца са предложили на БСП да започнат разговор за бъдещето на лявото, но той не се е състоял.

"Отговорността за това е изцяло на ръководството на БСП. Сега търсят по места наши хора да ги подкрепят, което не е прилично. Ние ще продължим да вървим своя път и ще се явим сами със самочувствие на партия, която има качества", подчерта още Петков.

Той разкри, че доц. Атанас Мангъров ще е лидер на листите на АБВ в 23-ти район в София и във Варна. В същото време бившият външен министър и евродепутат Ивайло Калфин няма да се кандидатира за депутат.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!