София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Румен Петков: Директорът на "Политика по въоръжението" е бил залавян, пренасяйки информация

Коментар на председателя на АБВ
26 мПолитика 1523

"Изключително важно е да се направи оценка на състава от служебния министър на отбраната, който има пряко отношение към вземането на стратегически решения за въоръжаването. Специално във ВВС. Имам предвид полк. Шекеров, директор на дирекция "Политика по въоръжението" в Министерство на отбраната. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция. 

"През 2009 г. той е заловен на път за Румъния, пренасящ в колата си класифицирана информация. Няма да уточнявам каква. След това е бил уволнен и много бързо - 15 дни след това възстановен. Да се направи специална проверка класифицираната информация, отнемането на достъпа, мотивите за уволнение и мотивите за възстановяване на длъжност. Този човек в момента оглавява мегадирекция, която взима стратегически за бъдещето на националната ни сигурност решения от гледна точка на превъоръжаване. Не мога да коментирам, разбира се, неговите компетенции", коментира още лидерът на АБВ.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!