София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 10 °C
Варна 10 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Румен Петков: Стремежът да бъде яхан протестът е грозноват, обслужва Борисов (ВИДЕО)

Лидерът на ПП АБВ в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
10 мЕвроком 1925

Аз бях убеден да има общ фронт на протестиращи с различни убеждения. Премиерът Бойко Борисов успя да разедини протеста. Аз дори казах на един от членовете на Отровното трио, че това ще разцепи и деморализира протеста и това обслужва Борисов. Това каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич.

"Много се надявам да няма стремеж за яхането на протеста на Велико народно въстание III, защото това е много грозновато. И аз съм категоричен, че нямам такъв стремеж", коментира Петков.

Румен Петков гостува в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" във връзка с правото си на отговор относно твърденията, че е приемал братя Галеви във ведомството си, когато е оглавявал Министерството на вътрешните работи.

По думите му той ги е приел насрочено, като за тази среща има доклад, а по време на нея е имало и специални разузнавателни средства, които е подписал. "Ако се говорят нещата, то нека се говорят докрай, защото осъдителната присъда е привлечена на базата на доказателствен материал, който е събран през периода 2006-2008 г., когато аз съм бил вътрешен министър. И като говорим за тях нека не пропускаме, че след като беше произнесена окончателната присъда, г-н Цветан Цветанов оглави комитетът по изпращането и им осигури безпрепятственото заминване от България, за това е виновен Цветан Цветанов, защото беше министър на вътрешните работи", коментира още той.