София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Румен Радев се срещна с министъра на външните работи на Сърбия

Никола Селакович посети "Дондуков" 2
2 чПолитика 444 Боян Марков

Румен Раден се срещна с министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович. Преди това Селакович се срещна и с премиера Бойко Борисов, както и с министъра на външните работи на България Екатерина Захариева.

"Създаването и поддържането на всички необходими условия спрямо българското малцинство в Сърбия ще допринесе за достойната интеграция на западната ни съседка в Европейския съюз." Това заяви българският държавен глава по време на сръбската визита.

"С президента Вучим неведнъж сме обсъждали състоянието и перспективите в развитието на нашите отношения и сме на единна позиция, че наред с всичко положително, постигнато до момента, следва да търсим и нови подходи за укрепване на доверието, за задълбочаване на контактите и партньорството и приемаме Вашата визита като израз на това ново начало", увери Румен Радев.

"Българското национално малцинство в Сърбия има особена роля във връзките между двете държави", посочи от своя страна Никола Селакович и благодари за принципната подкрепа на София за европейския път на Белград.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!