Начало Новини Предавания На живо

„Русия няма да промени външната си политика след смяната на правителството"

Твърди заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков

„Русия няма да промени външната си политика след смяната на правителството"

Твърди заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков

2 месецаПолитика 104Боряна Райчева


Външната политика на Русия няма да се промени след смяната на правителството. Това заяви заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, цитиран от РИА Новости.

"В Руската федерация външната политика се определя от президента и това е всичко", каза Рябков. Според него подобно обещание означава поддържане на приемственост във външната политика.

Рябков добави, че курсът по руски език се радва на голям авторитет в целия свят, а международната общност спазва решенията на Москва. Дипломатът смята, че външната политика на Русия служи за укрепване на нейните позиции.

Подобно обещание беше дадено в руското външно министерство, след като правителството подаде оставка малко след съобщението до Федералното събрание на президента на страната Владимир Путин. По-специално външният министър Сергей Лавров напусна поста си.

Според Конституцията Лавров ще продължи да работи до формирането на ново правителство. Медведев заяви, че смята, че това решение е правилно на фона на обявените от държавния глава предложения за изменение на Конституцията.