София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

„САНИТАРНА ДИКТАТУРА“: Над 5000 души на протест в Букурещ срещу новите ограничения

След 01:00 ч.някои от протестиращите в Букурещ започнаха да хвърлят камъни
8 сОбщество 1349

Протестите срещу затягането на ограничителните мерки във връзка с разпространението на коронавируса доведоха до сблъсъци с жандарми в понеделник вечерта в Букурещ и редица други румънски градове. Това съобщава Радио Румъния.

Според неофициални данни, цитирани от Радио Румъния, в протестната манифестация на площада на Победата в Букурещ са участвали около 5 хиляди души.

След 01:00 ч.някои от протестиращите в Букурещ започнаха да хвърлят камъни и бутилки по придружаващите ги жандарми в района на площада на Обединението. Разбиха витрини в околностите, повредиха спирките. Служителите на реда използваха сълзотворен газ и задържаха няколко десетки души.

Инциденти са регистрирани по време на демонстрации в други градове на страната - Крайова, Галац, Браила, Сибиу.

Демонстрации на протест срещу затягането на ограничителните мерки във връзка с разпространението на коронавирус се провеждат в Румъния от два поредни дни. По време на протеста в понеделник участниците декларираха нарушения на човешките права и свободи, както и "санитарната диктатура", скандираха антиправителствени лозунги, изгориха медицински маски и взривиха нестинари. Демонстрацията продължи след 22:00, въпреки началото на комендантския час.

Ограничителните мерки срещу разпространението на коронавирус са затегнати в Румъния от неделя. По-специално беше въведен вечерен час в почивните дни от 20:00 вместо от 22:00 и работното време на магазините беше намалено.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!