София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

САЩ: Искаме да постигнем отговорен край на дългата война в Афганистан

"Насилието трябва да намалее, за да има шанс за плодотворна дипломация"
45 сПолитика 698 Боян Марков

"Искаме да постигнем отговорен край на дългата война на Америка в Афганистан, но насилието трябва да намалее, за да има шанс за плодотворна дипломация". Това заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин по време на своето първо посещение в Афганистан.

"Що се отнася до крайната дата или определяне на конкретна дата за изтегляне на войските от страната, това е от компетенцията на президента", допълни още лицето от администрацията.

"Ще бъде трудно за Съединените щати да спазят крайния срок на първи май за изтегляне на войските си от Афганистан", заяви от своя страна по-рано този месец държавният глава Джо Байдън.

"Ако срокът, определен в споразумението между правителството на предишния американски президент Доналд Тръмп и талибаните, бъде удължен, това няма да е за твърде дълго време", категоричен бе Джоузеф Байдън.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!