София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Семейството, чиято къща бе пометена от камион, ще живее във фургон

Това заяви кметът на община Борован Десислава Тодорова

Семейството, чиято къща бе пометена от камион, ще живее във фургон

Това заяви кметът на община Борован Десислава Тодорова

8 месецаИнциденти 2 Боряна Райчева


Семейството от врачанското село Борован, в чиято къща се вряза цистерна, остава без дом. Експерти от общината направиха оглед и констатираха, че сградата е потенциално опасна, защото са разрушени основни носещи стени. Хората все още са в шок и не знаят как ще се справят с проблема.

Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова заяви, че на пострадалите хора ще бъде предоставен временен фургон, в който да живеят. Тя заяви, че това е временно решение на проблема и предстои да бъде открита банкова сметка, която да подкрепи семейството.

„Инцидентът стана към 07.30 ч. Чухме страшен удар. Аз спях на долния етаж и изведнъж купчина камъни се стовариха върху мен. Едва се измъкнах. Уплашихме се като разбрахме, че става въпрос за цистерна”, разказа една от потърпевшите.

„Разговарях с директора на пожарна безопасност. Очакваме до края на деня да бъде предоставен временен фургон, в който семейството да се настани. Ще внеса и предложение семейството да получи еднократна помощ”, заяви кметът Десислава Тодорова.