София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Сенатът прие антикризисния план на Джо Байдън

Той възлиза на 1,9 трилиона долара
11 сПолитика 356 Златина Петкова

Сенатът в САЩ прие антикризисния план на президента Джо Байдън за справяне с последиците от COVID-пандемията. Той възлиза на обща стойност от 1.9 трилиона долара, предаде CNN. Средствата са предназначени за оживяване на икономиката и подпомагане на гражданите. Част от сумата ще бъде отделена за производителите и дистрибуторите на ваксини.

Законопроектът беше одобрен след 12-часови дебати с минимален превес - 50 гласа "за" и 49 "против". Нито един от сенаторите републиканци не гласува в подкрепа на документа.

Предстои той да бъде гласуван и от Камарата на представителите, за да бъде одобрен окончателно с подписа на президента.

След гласуването в Сената Байдън заяви, че над 85% от американците ще получат директна финансова подкрепа по силата на новия закон, наречен План за спасяване на Америка. Става дума за сума от 1400 долара.

Семейство с две деца, което печели по 100 хиляди долара на година, ще получи около 5600 долара.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!