София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Сибирски женшен – една неземна билка

Чували ли сте за билката Сибирски женшен? Ако не сте, сега е момента да научите за тази неземна билка! Пвече - прочетете тук!
7 дниЗдраве 174 Иванна Коренчева

Днес ще говорим за чудодейната билка - сибирски женшен. Тази билка има история и също така съдържа в себе си изключително полезни свойства и вещества за целия организъм на човек.

Какво е Сибирски женшен?

Сибирският женшен е от известно време в света на алтернативната медицина. Той се среща предимно в Китай, Корея, Русия и Япония, като в последно време набира популярност в целия свят.

Сибирски женшен може да се получава от листата и дървесните корени на растението Eleutherococcus и най-често се консумира под формата на хапчета или добавки. В традиционната медицина листата и корени се използват в естествена форма, варени във вода или пресовани.

Чай от женшен

Чаят от Сибирски женшен остава популярно средство за консумация на билката, особено в Азия. Основните компоненти на Сибирския женшен включват разнообразни активни органични съединения, уникални за този вид, които осигуряват чудодейни здравни ефекти.

Кои са ползите за здравето от Сибирския женшен?

Укрепване на имунната система

Сибирският женшен  може значително да стимулира имунната система. Той може да намали тежестта и продължителността на настинките, когато се приеме в началото на заболяването. Това може да се постигне чрез допълнителна форма или чрез редовно пиене чай от женшен.

Намалява умората

Една от главните претенции към славата на сибирския женшен е неговата способност да увеличава енергийните нива. Това се постига чрез неговото въздействие върху нервната система, повишаване на метаболизма, увеличаване на кръвообращението и намаляване на облачността и умората. За хората, които редовно се нуждаят от подложки през деня, чувстват изтощение в средата на деня след голямо хранене или се оказват уморени без добро обяснение, могат да прибавят хранителна добавка със сибиркси женшен, за да намалят тази неприятна симптоматика.

Когнитивни ефекти

За тези, които искат да увеличат умствения си капацитет, и да нанесат временен тласък на интелигентността, сибирският женшен е претендент. Доказано е, че той увеличава притока на кръв към мозъка и малките капиляри. По този начин помага на когницията и подобрява паметта.

Неврологични нарушения

Едно от най-трагичните болести, с които се справяме като глобално население, е болестта на Алцхаймер. Сибирският женшен помага да се елиминират много от свободните радикали, които се натрупват в мозъка и причиняват формирането на плака. Това може да помогне за поддържането на ясни пътища на нервната система, да се подобри задържането на паметта и да се припомни, както и да се забави/спре напредването на болестта на Алцхаймер.

Останалите 5 ползи от приема на Сибирски женшен, можете да откриете в цялата статия тук!

Следете официалния блог на Здравитал, където ще откриете нови задълбочени здравни статии всеки ден!

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!