София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

"Сиела Норма": Изборите 2 в 1 спестиха 40 млн. лв. на страната

"Мога да похваля МВР и структурите му за организацията на изборите", добави Веселин Тодоров

"Очевидно за Радев беше по-изгодно да раздели президентските от парламентарните избори, защото щеше да има по-малко кандидати. Той не го направи, така спести 40 млн. лева на България. Заплащането за нас и за СИК бе по-малко заради изборите 2 в 1", това заяви пред NOVA NEWS Веселин Тодоров, изпълнителен директор на фирмата-доставчик "Сиела Норма".

По думите му повредени на тези избори бяха 38 машини - 0,3% от общия брой.

"Това е световен рекорд по най-малка щетимост на устройства, които са работили два дни - и събота, и неделя. Проблемите са от различно естество - няколко принтера, няколко карточетци, един екран. Има и изключена от тока машина, която просто е спряла", подчерта той.

Тодоров коментира темата с намерени разписки от машини в кандидат-депутат:

"Разписките имат специално брандиране на гърба, така че членовете на комисията виждат дали е разписка или листче от супермаркета", поясни Тодоров.

Относно въпроса с изчезналите карти в секция в Бургас той сподели, че ще бъдат набавени нови и устройството ще бъде преинсталирано.

А относно съхранението на машините той предположи, че ще бъде на същото място.

"12 837 са машините. Собствениците на склада не искат повече пари от нас, което значи, че вероятно държавата е платила. Тя ще ползва досега използваните складове за съхранение, условията са перфектни", подчерта шефът на "Сиела Норма".

"Рашков действаше много достойно. Мога да похваля МВР и структурите му за организацията на изборите", завърши Тодоров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!