София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЛЕД НАПАДЕНИЕ С ДРОН: Две жилищни сгради са взривени в Санкт Петербург, евакуираха хора

Няма данни за пострадали хора

1 месецВойна 4 Марияна Стойчева

Две сгради бяха повредени и хората в тях бяха евакуирани днес в Санкт Петербург в Русия, след като местни жители съобщиха за силна експлозия, при която са били избити прозорци и изочупени стъкла на кооперациите, предаде Ройтерс.

Областният управител на Санкт Петербург Александър Беглов заяви, че е станал инцидент в североизточния "Крансогвардейски", район на града. Няма пострадали. Беглов отказа да коментира причините за инцидента, отбелязва Ройтерс.

Кадри, направени от Ройтерс, показват повредена фасада да сграда с избити прозорци, повредени балкони и изпотрошени стъкла и парчета от мазилка, паднали на земята.

Според руски медии инцидентът може да е бил причинен от сваляне на украински дрон, който се е бил насочил към съседно горивно депо, но все още няма официална, потвърдена версия от руските власти или от руска държавна медия на тази версия. 

Според новинарския сайт "Маш" едната от сградите е била ударена от украински дрон, предаде Асошиейтед прес. Новинарският сайт публикува и видеа, показващи, както изглежда, момента, в който сградата е поразена. Вижда се силна светкавица, която сякаш поглъща едната страна на сградата и после фрагменти от отломки да летят във въздуха. На друго видео се чува как алармите на колите наоколо започват да пищят. Автентичността на видеата не може да бъде проверена на този етап, а руското министерство на отбраната не е коментирало случилото се.