София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

СЛЕД ОТКАЗА НА МИТОВ-Главчев: Нямам да предлагам нова кандидатура за външен министър

,,Отговорност за външната политика носи този, който отказза да издаде указ ''

18 дниПолитика 14 Марияна Стойчева

Нямам намерение да предлагам нова кандидатура за външен министър, след като Даниел Митов оттегли номинацията си. Той се съобрази с президента. Сега за българската външна политика отговорност би следвало да носи този, който не издаде указ за назначаването на нов министър. 

Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в ефира на БНТ. 

Припомняме ви, че след като Димитър Главчев пожела да смени служебният външен министър с депутата от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, но президентът Радев отказа да издаде указ и номинацията на Митов се превърна в конфликт. 

,,Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков може да се справи като координатор на организационно-техническата подготовка на изборите на 9 юни. Вече проведохме и първи конструктивен разговор с Централната избирателна комисия. Има всички првдпоставки за честни избори. На европейско ниво също ще се взаимодейства активно в борбата срещу дезинформацията предвид предсроящия европейски вот'', каза още Главчев.

Той допълни, че амбицията на служебния кабинет е да проведе честни избори и да не спират европейския път на развитие на България, по който страната ни върви от много години.