София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

След съдебни битки: Запалиха "Биоферма Голденбург" край Пловдив

Съседите на проф. Невен Голденбург не искат да построи онкологична болница в Белашица

5 мКрими 519 Иванина Игнатова

Огньове лумнаха тази нощ в „Биоферма Голденбург“ в Белащица край Пловдив и хвърлиха в тревога жителите на района, предаде "24 часа".

До тази кошмарна ситуация се стигна, след като повече от 3 години продължиха съдебните битки между проф. Невен Голденбург и съседите му. Те не могат да се примирят с факта, че известният предприемач иска да построи онкологична болница в “квартала на богатите “.

Идеята на професора е да премести първата частна онкологична болница в България от центъра на Пловдив в Белащица. Там трябва да бъде изградена инфраструктура с просторен паркинг за повече от 200 автомобила и зелени площи. 

В биофермата се приготвя храната за пациентите на двете болници и хотела, на които професорът е собственик. Само за една година съвестните комшии са изпратили над 40 доноса срещу биофермата, която е напълно законна.