София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

СЛЕД ЗАГУБАТА: Цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка!

БСП остана трета политическа сила

Искам да благодарим на всички български граждани, които излязоха да гласуват в тази трудна ситуация. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова, след като стана ясно, че политическата група остава трета по брой на получени гласове на изборите вчера. 

Основната ни задача беше да се разбие моделът ГЕРБ. ГЕРБ не може повече да управлява и Борисов няма да е премиер. Но това е само началото. Този модел е навлязъл навсякъде. Окончателното му отстраняване ще бъде дълъг процес. Няма да подкрепим никакво правителство с участието на ГЕРБ, категорична е тя. 

Народът ни подреди така, че без БСП важни решения няма да са възможни. 

Призоваваме всички да разсъждаваме спокойни и без емоции. 

Поставихме си цел да сме първа политическа сила. Това за нас е тежка загуба. Обективно и разумно отчитаме загубата, но и гледаме напред. 

Възприети сме като част от статуквото. Не успяхме да докажем, че сме опозиция и алтернатива.

Нинова посочи, че Изпълнителното бюро на партията е подало оставка. Тя обаче заяви категорично, че самата тя няма да подаде такава. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!