София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Словения в трети локдаун

Той ще продължи до 11 април
1 мОбщество 340 Златина Петкова

Трети локдаун за Словения за период от малко повече от една година. Той ще продължи до 11 април, с изключение по време на великденските празници, когато членове от две домакинства ще могат взаимно да се посещават, съобщи Танюг.

Училищата отново ще преминат на онлайн обучение, а детските градини ще се грижат само за децата на родители, които работят в сектори от ключово значение, съобщи словенската агенция СТА.

Маските за лице отново ще бъдат задължителни на открито, освен по време на почивка в природата. На хората ще забранено да напускат региона, в който живеят, с изключения само за отиване на работа, оказване на помощ или други неотложни нужди.

Директната продажба на стоки и услуги на клиентите ще бъде забранена с изключение в хранителните магазини, аптеките и цветарниците. Влиза в сила и забрана на събиранията, а на хората ще бъде позволено да общуват само с членове на своето домакинство. Всички празненства ще бъдат забранени, а полицейският час от 22:00 до 05:00 остава в сила.

Музеи, галерии, библиотеки и архиви също затварят днес, проявите са отменени в следващите 11 дни, а религиозните церемонии ще се провеждат без присъствие на вярващи.

Великден, който е на 4 април, ще бъде изключение и хората ще могат да пътуват из цялата страна, за да посетят роднини.

Максимално две домакинства ще могат да общуват, но общият брой на възрастните над 15 години не трябва да бъде по-голям от 6.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!