София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Собственик ФК "Векта: Иван Тотев-Маминия, с протекции от Цацаров, иска да унищожи отбора ми

Петър Никленов коментира битките, които води, за да спаси делото си в "Честно казано"

Аз съм един от малкото хора, които развалят дисциплината и вместо да си купувам коли, вили и къщи, аз инвестирам много пари в клуба. Всички хора, които бяха ангажирани с отбора спомогнаха той да се превърне в оазис, той се превърна в една от спортните емблеми на Пловдив. "Векта" беше един от най-силните клубове в България, беше неприятен съперник и за софийските школи. Това коментира предприемачът Петър Никленов, който е създател и собственик на детския футболен клуб „Векта“. Община Пловдив има претенции върху ФК "Векта" и делото на живота му е застрашено от крах.

"Парите ми са фирмата, която имах "Векта", занимавах се с горива. Имах достатъчно възможности, но взех такова решение, че за мен децата са кауза. Те нямат друга възможност да станат мъже, освен спорта. Всичко беше прекрасно, докато не се сблъскахме с лични интереси на една група хора около лицето "Маминия" (кметът Иван Тотев)", коментира Никленов.

"През 2006 г. "Векта" влезе във владение на имота, върху който тренира. Върху цялото начинание съм инвестирал над 1 млн. лева. Съществува акт номер 128 от 1998г., който е за публична общинска собственост. Според него Община Пловдив се опитва да се легитимира върху спорен терен, който е от 82 декара, техният акт е за 76 декара. Актът е по закон от 1997г. Всеки един акт си има съответните реквизити, а в този е написано Община Пловдив. Няма как да се позовават на този акт, който е за държавната публична собственост, а те да пледират, че е общински", допълни той.

"Подсъдимият бивш кмет на Пловдив Иван Тотев-Маминия, под протекциите на Сотир Цацаров. Той всячески се опитва да унищожи клуба. Проблемът е, че лицето Иван Тотев смята, че е над закона и не изпълни съдебно решение. Опитват се да вземат имота, който вече е облагороден. Сигнализирал съм прокуратура, има и писмо до Сотир Цацаров, когато беше главен прокурор, никакво внимание не ми обърна", коментира още Никленов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!