София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Спаси София: Искаме повишаване на статута на защита на 7 стари сгради, нужни са действия

Среща в Министерството на културата

„Благодарим на министъра на културата Велислав Минеков за дългата и ползотворна работна среща! На нея Борис Бонев и екипът на Спаси София повдигнахме няколко теми, за които се разчитаме на съдействие от Министерството в опит да спасим културното наследство на любимия си град.“, съобщиха от „Спаси София“.

„Категорично подкрепяме намерението на г-н Минеков за сериозно укрепване на капацитета на НИНКН с още специалисти и по-високи заплати. Недопустимо е за цялото културно наследство в страната да отговарят само 11 експерти. Искаме повишаване на статута на защита на 7 стари сгради, като най-напреднала е процедурата за къщите на Гешов и Шапкарев, които са толкова занемарени, че бездействието скоро ще доведе до срутване. Нужни са действия веднага!“, категорични са от организацията.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!