София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

СПРАВКА: "Непознатите" Марин и Стефан Димитрови са посещавали Бойко Рашков близо 10 пъти в МВР

В книгата за пропускателен режим е отразен достъп до обекта

20 дниКрими 6

Заподозрените за корупция Марин и Стефан Димитрови десет пъти са се срещали с Бойко Рашков. Срещите са ставали  в Министерството на вътрешните работи, а времевият период е от 28 май 2021 г. до 30 март 2022 г. Част от срещите са били с продължителност от 10 до 15 минути.
Този писмен отговор от МВР прочете пред депутатите от комисията за разследване на корупцията в митниците, ръководещият заседанието и Станислав Баланбанов от ИТН.
В книгата за пропускателен режим е отразен достъп до обекта както следва (по времето на Бойко Рашков):
28 май 2021 г. Марин Димитров се среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
15 юни среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
21 юни Димитрови среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
21 юли Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
27 август Стефан Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
16 септември Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;
28 септември;
22 март 2022 г.;
30 март 2022 г.
В края на декември 2023 г. бившият директор на митниците Петя Банкова също е влизала в министерството за двучасова среща с бившия зам.-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин, казват още от МВР.
В писмения отговор се посочва още, че бившият главен секретар на МВР Живко Коцев не е декларирал скъп часовник, получен като подарък, нито в декларацията си пред КПКОНПИ, нито пред други институции.
"Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като каза, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в МВР. Живко Коцев като част от системата на МВР е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше предложен за главен секретар от генерал Атанасов и този човек трябваше да отговаря за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал", коментира Балабанов.

Снимка: БГНЕС