София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Съратниците на Навални се отказаха от протести засега

Днес в Москва започна друго дело срещу него - за клевета
18 сПолитика 382 Мирослав Митков

Отказваме се засега от протестите. Може би ще има отново през пролетта и лятото. Главната ни задача е да се готвим за изборите наесен, съобщи близкият съратник на Алексей Навални - Леонид Волков. На 23 и 31 януари се състояха два протеста в цяла Русия в защита на руския опозиционер. На 3 февруари Навални бе осъден на първа инстанция на 2 години и 8 месеца затвор по старо дело с обвинение, че е нарушил мярката си за неотклонение, докато беше в Германия на лечение. 

Днес Бабушкинският окръжен съд в Москва започна разглеждането на делото на Алексей Навални (основател на FBK, включен от Министерството на правосъдието в регистъра на организациите, изпълняващи функциите на чуждестранен агент) за клевета срещу ветеран от Великата отечествена война.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!