София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Срещу 5000 лв. гаранция бащата на убиеца на Евгения излезе от ареста

Мъжът е обвинен като съучастник на сина си и наскоро получи присъда доживотен затвор


Пламен Владимиров, бащата на Орлин, обвинен в убийството на Евгения Владимирова, вече не е в ареста. Пламен е на свобода срещу гаранция от 5000 лв. Мъжът е обвинен като съучастник на сина си и наскоро получи присъда доживотен затвор на първа инстанция.

Пламен Владимиров е съветвал Орлин как да ликвидира Евгения, а след това му е помогнал да скрие трупа. Младата жена изчезна през октомври 2021 година, а месец по-късно беше намерена в куфар край водоем до Перник. Според съдебния състав бащата, който е бивш служител на ДАНС, има огромна вина като родител за престъплението, извършено от сина му.

Двамата бяха осъдени да платят общо 2 млн. и 300 хил. лв. обезщетение на близките на жертвата. И на двамата бяха поставени доживотни присъди от Софийския градски съд.

Тричленен състав на Апелативен съд – София отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров. Според магистратите мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лв., каквато бе преди задържането му под стража. Съдът посочва, че лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало по никакъв начин провеждането на делото и е спазвало всички изисквания към него. Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и факта, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

От момента на определяне на по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража" на 22.03.2022г. той не е имал поведение, водещо до извод за възможно отклонение от мярката, респективно укриване, напротив, във всички досегашни производства по повод мярката за неотклонение по отношение на него е било приемано безпротиворечиво, че поради наличието на постоянен адрес, уседналост, семейна ангажираност и чисто съдебно минало, липсва каквато и да било опасност да се укрие. Допълнителен аргумент в тази насока е влошеното му здравословно състояние още от 2015 г., сочат магистратите.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Снимка: БГНЕС