София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Свиленски, БСП: Борисов не идва в парламента, защото се страхува да не се самоунижи

" Има възможност това НС да избере работещо правителство и да се заеме с най-важните законопроекти"
24 сПолитика 453

Ако Бойко Борисов вижда парламента като Народен съд, преди една година пак ли го виждаше като Народен съд. Този човек иска да унижава, иска по-дълго време да бъде във властта. Това коментира в ефира на Нова ТВ Георги Свиленски.

"Айде сега де видим дали Борисов ще дойде или н Вероятно Борисов не може да представи Плана за възстановяване, няма да може да се справи с тази задача. Затова се опитват да бъде скрит. Той се страхува, че може да се самоунижи", допълни той.

Днес са консултациите, ще видим дали Борисов ще състави кабинет или не. Да не слагаме каруцата преди кон Няма да има договорки, заговори. Има възможност това НС да избере работещо правителство и да се заеме с най-важните законопроекти за обществото. След това ще се види дали ще се отива на предсрочни избори или не, каза още Свиленски.

Той обясни, че до този момент не са водени никакви разговори и преговори с останалите политически формации. Но партньорство може да има с всеки, но на база единствено на политики, а не на база на договорки. 

Що се отнася до това дали е било грешка, че не са заявили своята подкрепа на Румен Радев за втори мандат, Свиленски бе лаконичен: Ние бяхме ясни, защото казахме точно кога ще отворим темата за президентските избори. Само седмица след изборите, ние дадохме своята подкрепа на президентската двойка Радев-Йотова. И оценката им за работата е положителна. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!