София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Свиленски, БСП: Гледаме закона за ДДС, а не присъстват премиер и министър на финансите

Това каза депутатът по време на дебатите за данък добавена стойност
2 сПолитика 727 Ивана Иванова

„Това, което се случва в Народното събрание, е недопустимо. Гледаме четири закона за промяна в ДДС, които касаят всички граждани, а не присъстват премиер, министър на финансите или председател на бюджетната комисия. Няма и зам.- министър на финансите, няма и изказвания на управляващите. Кой в тази зала защитава предложенията на управляващите? Това попита от трибуната на НС Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“.

По неговите думи народните представители от управляващото мнозинство стояли и чакали някой да каже какво се предлага, но нямало кой да представи становището на Министерството на финансите. „Няма го даже и парламентарният секретар на Министерството на финансите. Всички те не искат да се изкажат и мълчат“, продължи Свиленски.

Той призова председателят на бюджетната комисия и министърът на финансите да представят своите становища. „Ако не, г-н Борисов, понеже се твърди, че не го е страх от нищо, да дойде и да обясни какво предлага неговият кабинет“, каза още той.