София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Таня Цанева: ЦИК обжалва решението на съда за видеонаблюдението, защото има възможност

"Аз не съм конституционалист. Не мога повече да обсъждам"
42 сИзбори 2021 1023

Решението на съда за видеозаснемането на процеса на броенето на гласовете ще бъде обжалвано. Това потвърди говорителят на ЦИК Таня Цанева пред БНР.

По-рано Административният съд на София град отхвърли решение на ЦИК за видеоизлъчване на процеса на броене на бюлетините и попълване на протоколите.

"Аз не съм конституционалист. Не мога повече да обсъждам. Ако има възможност решенията на съда се обжалват, а ако няма такава - се прилагат", посочи Цанева.

"Мотивите на съда са, че правото на ЕС не приложимо по отношение на провеждане на национални избори и че секцията е обществено място и участниците осъществяват обществена дейност. ... Ние имаме възможност и ЦИК взе решение да обжалваме това решение на съда пред по-горна инстанция".

"От една страна ще го обжалваме, но от друга - съдът ще излезе с решение бързо", допълни говорителят.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!