София 18 °C София 18°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - ясно небе Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - предимно ясно Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - слаб дъжд

"The Washington Post": Придобиването на "Twitter" от Илон Мъск е под заплаха

Екипът на шефа на "Tesla" и "SpaceX"  е прекратил преговорите с един от инвеститорите

16 сТехнологии 740 Николай Трифонов

Акциите на "Twitter" поевтиняха във вчерашната борсова търговия след публикуването на статия във в. "The Washington Post", според която придобиването на социалната мрежа от Илон Мъск е сериозно застрашено заради опасенията на мултимилиардера за спамовете, информира "Франс прес", цитирана от БТА.

Екипът на шефа на "Tesla" и "SpaceX"  е прекратил преговорите с един от инвеститорите, който трябваше да спомогне за придобиването на "Twitter" за 44 милиарда долара.

Сега когато екипът на Мъск стигна до извода, че данните на "Twitter" за фалшивите акаунти не могат да бъдат проверени, трябва да вземе драстични мерки, е заявил един от информираните източници, уточнява американският вестник.

Илон Мъск неколкократно постави под съмнение подадените от "Twitter" данни за спамовете, фалшивите акаунти и средствата, използвани за ограничаване на разпространението им.

В началото на юни управителният съвет на групата прие да даде достъп на Мъск до "планини" от документи, за да отговори на въпросите му по темата. Това стана, след като бизнесменът заплаши в официален документ да оттегли офертата си.

След това най-богатият човек в света и екипът му се заеха да анализират тези данни, за да определят дали процентният дял на фалшивите акаунти реално е под 5 на сто от всекидневните активни потребители на "Twitter", както твърди социалната мрежа.

На този етап с оферта от 54,20 долара на акция пазарът е доста скептичен относно шансовете сделката да се осъществи на предвидената цена,  заяви анализаторът от "WedBush" Дан Ивс. 

Смятаме, че в настоящия момент перспективите сделката да стане факт са 60 на сто, като цената ще се предоговори в диапазона между 42 и 45 долара, добави той.

За Илон Мъск може да има сериозни юридически последици, ако реши да не изпълни ангажимента си да придобие "Twitter". Двете страни са се ангажирали с изплащане на обезщетение при провал на сделката, което може да достигне до 1 милиард долара при някои обстоятелства. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!