София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Томислав Дончев: Не знам за "Хемус" да има нови договори, а строежът е възобновен

"Ще правим анализ на законопроекта за държавния бюджет", добави той
11 мПолитика 860 Николай Парашкевов

"Дълго време се чудих какъв е замисъла зад това бюджетирането да е на три месечна база, но явно това е свързано с това, че през едни три месеца приоритетите са едни, а в слеващите три месеца - други", заяви Томислав Дончев от ГЕРБ на брифинг.

"На база на какви договори се строи? Не съм забелязал да има нови договори, тоест се строи по старите,", заяви той за това, че е възстановен строежът на АМ "Хемус" по старите ин-хаус договорки.

"Ще правим анализ на законопроекта за държавния бюджет, но дори от първичен анализ е видно, че политиката на правителството е да финансира спирането на европроектите с дългово финансиране", допълни Дончев.

"По-голям проблем е Планът за възстановяване. Ще искам да разбера дали правителството е предвидило приходи от него", като добави, че България е изпуснала срока, за да използва аванс по Плана.

 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!