София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Томислав Дончев: Радев е позиционирал себе си като най-върлия опонент на кабинета

Вицепремиерът коментира рекордния брой наложени вета
7 сПолитика 595 Мирослав Митков

Г-н президентът е позиционирал себе си като най-върлия опонент на кабинета. Този коментар направи вицепремиерът и кандидат-депутат Томислав Дончев по повод рекордния брой вета, наложени от Румен Радев.

В първия телевизионен предизборен дебат по бТВ той посочи, че броят не определя качеството. Това, че Радев е налагал много пъти вето не означава, че законодателните актове на 44-тото Народно събрание са били лоши.

„Много мразя, когато по отношение на практична тема говорим със заклинания“, заяви Дончев във връзка с правенето на закони.

На прага на редовните парламентарни избори Томислав Дончев подчерта:

„Върховният въпрос е да се възстанови нормалният политически диалог, защото той в момента се базира на истерии“.

Според вицепремиера коронакризата у нас се управлява по най-добрия възможен начин. Той посочи, че с малки изключения всичко е отворено, защото освен здравето е важен и икономическият статус на хората.

„Изкуството при планиране на мерките е от една страна да се забави увеличението на случаите, но да не се срива икономиката“, каза Дончев.

Той изрази надежда, че пандемията ще утихне през лятото.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!