София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Тошко Йорданов: Асен Василев и Кирил Петков са болни на тема власт

"Не сме чули толкова брутален запис на ГЕРБ"


„Истината победи и се видя, има удовлетвореност. Господин Трифонов няколко пъти каза една мисъл на Сенека – „Времето разкрива истината“. Ние сме нормални хора и това е намигване към цялата ситуация. Знаете израза „Ще си взема пуканки, за да им гледам сеира“.

Това заяви в ефира на бТВ председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

„Продължаваме промяната" са по-неприемливи от всички. Не сме чули толкова брутален запис на ГЕРБ. Дори Бойко Борисов не си е позволявал да говори такива неща. Не са правили това, направиха куп други глупости, но не сме видели такава откровена жажда за власт. Асен Василев и Кирил Петков са болни на тема власт с всякакви средства“, посочи Йорданов.

„Сеирът беше и на Радостин Василев, и на „Продължаваме промяната“, и на ГЕРБ, и на БСП, и на журналистите. За една година се изсипаха тотални лъжи и помия върху „Има такъв народ“. Ние опровергавахме, но нямахме достатъчна чуваемост. Когато истината е такава, каквото е, става ясно кой е бил прав“, подчерта Тошко Йорданов.

„Чухме как Кирил и Асен говорят как трябва да се овладеят службите, всички силови структури в страната. Как това е синхронизирано с чужди посолства, как структурата и хората, които ще бъдат сложени, са одобрени от тях. Асен казва, че всеки, който иска да бъде министър, трябва да се подпише с кръв и законно или незаконно да уволни всички в администрацията и в контролните органи и във всякакви държавни структури, как са правили „ала-бала“ с президента, защото иначе реалния им резултат е между 7 и 10%, как са вкарали един кон или откраднали един бутон, за да получат този резултат. Как Христо Иванов е измислил гениален начин, за да се запази имунитетът на Бойко Борисов, така че да се закрепи правителството. Как ДПС няма да бъдат атакувани, защото Христо Иванов е казал, че им трябват. И кое е малкото ДПС в този случай? „Демократична България“. Кое е малкото ГЕРБ? „Продължаваме промяната“, посочи Йорданов.