София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ЦИК започва повторно въвеждане на данните от вота и отстранява грешки

В бъдещия парламент влизат шест формации
3 дниИзбори 2021 191

Централната избирателна комисия ще отстранява със свои решения днес грешките в протоколите на секционните комисии след повторното въвеждане на данните. Вече всички районни избирателни комисии предадоха документацията си. Процедурата изисква да има повторно въвеждане на данните от протоколите. Ако процесът по отстраняването на грешките приключи бързо, е възможно още днес ЦИК да оповести и разпределението на мандатите на партиите в 46-ото Народно събрание, както и окончателните резултати от изборите.

По закон срока за обявяване на разпределението на мандатите и на окончателните изборни резултати е в четвъртък. В бъдещия парламент влизат шест формации. При данните от сто процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии в районните комисии, които бяха качени на сайта на ЦИК снощи, партия „Има такъв народ“ печели 24,08 процента от гласовете, а ГЕРБ-СДС 23,51 на сто. Трета политическа сила е БСП с 13,39 процента, следвана от Демократична България 12,64 процента и ДПС с 10,71 на сто. Шестата формация в бъдещия  парламент е „Изправи се! Мутри вън!“ печели 5,1 процента. Първенец  по резултат от гласуването в чужбина е партия "Има такъв народ“ 35,64 на сто от гласовете, следвана от „Демократична България с 18,64 на сто и ДПС с 17,49 процента.

При вота в чужбина най-много гласове е спечелила партия „Има такъв народ“ с 35,64 процента, следвана от „Демократична България“ с 18,64 на сто и ДПС - със 17,49 процента от гласовете в чужбина.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!